6 Mayıs 2015 Çarşamba

HASAN KORKMAZCAN: “ÜRETEN TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

“ÜRETEN TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi olarak üreten Türkiye’yi yeniden inşa edeceklerini söyledi.
Güne Bakış programına konuk olan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısıve Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi’nin projelerini anlattı. Korkmazcan “Vatan Partisi ilk olarak üreten Türkiye’yi yeniden inşa edecek. Devletin bütün yatırımları istihdam yaratan girişimleri teşvik ettiği bir ortam yaratacağız. Yeni bir yatırım hamlesi başlayacak. Önce tarımda. Dışardan beslenen borçlanarak büyümenin Güneydoğu Anadolu’daki GAP projesini 12 yıl önce hangi noktadaysa orada tuttuğunu da tespit ettim. Hiçbir sulama yatırımı yapılmamış. Halbuki sular akıp gidiyor. O barajlara Türkiye’nin 50 yıllık birikimlerini gömdük.  Enerji üretiyoruz ama sulama yatırımları yapılmadığı için tarlasını insanlar kuyu kazarak suluyor hala. Evvela tarımı ayağa kaldıracağız. Şanlıurfa’da bana; ‘Biz eskiden 1 kilo pamuk satıyor, 2 litre mazot alıyorduk. Bugün 4 kilo pamuk satıyoruz, 1 litre mazotu zor alıyoruz’ diyorlar. Bu kısır döngüden çıkartılacaktır. Türkiye’nin iklimi nedeniyle tarımda hiç kimse bizimle yarışamaz. Yeter ki doğru değerlendirelim. Ürün bol olduğunda sokağa dökmeyip işleyebilelim. İkincisi tarıma dayalı sanayinin gelişmesi lazım. GAP bölgesinde 3,5 milyon insanımız istihdam edilebilir. Oranın gençleri başka illere tarım işçisi olarak gidiyorlar. 12 Mart rejimi ilk olarak afyonu yasakladı. O dönem Ecevit, Korkut Özal’la biz bunun mücadelesini verdik. Pamuk, pancarı yasakladılar. Tavuklarımız için aşı üretiyorduk, bunları geri açacağız. Devlet üretme çiftlikleri aynı zamanda okuldur. Nitelikli tarım işçisi yetiştiren kurumlardır. Tarım ülkesi olmaktan bahsetmiyoruz, bütün potansiyeli kullanarak tarım ve sanayiyi bir araya getireceğiz. İleri teknoloji sanayisine geçmek zorundayız. Biz Türkiye’yi yeniden bütünleyeceğiz” diye konuştu.
“46 YIL ÖNCE EN GENÇ MİLLETVEKİLİYDİM, BUGÜN DE TECRÜBELİ MİLLETVEKİLİ OLARAK MECLİSE GİDECEĞİM”
Mehmet Korkmazcan “46 yıl önce Denizlililer beni en genç milletvekili olarak meclise göndermişti, şimdi de deneyimli milletvekili olarak gönderecektir’ diyerek “Bizim oy oranlarımız Vatan Partisi ismiyle birlikte yükselmeye başlamıştır. Bu yükseliş seçime kadar devam edecektir. Biz bugün mecliste bulunan kişiler yine seçilirse aynı güçte veya güçleri değişmiş olarak ekonomik olarak hiçbir şey değişmeyecek. Çözüm süreci, bölünme süreci değişmeyecek. Değişim istiyorsanız ey vatandaşlar Vatan Partisi’ni meclise gönderin. İklim değişsin, bütünleşme sağlansın, gönüllerde bölünme yok olsun. Bizim değişim programımız var. Ben deneyimli olarak adayım. 46 yıl önce Denizlililer beni en genç milletvekili olarak meclise göndermişlerdi. Hemen yanı başımda genç bir adayımız Yadigar Özen kızımızı da Denizlililer en genç milletvekili olarak meclise gönderecektir. Burada matematik yapılmaz. Önemli olan milletin beklentisi ve ihtiyacıdır. Biz bu ihtiyaca cevap vereceğiz” ifadelerini kullandı. (Ekleme Tarihi: 21-04-2015 - 09:40)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder